Doe het zelf verandermanagement


Soms zijn er overwegingen om verandering zelf te doen, zonder hulp van buitenaf. Gelukkig kan dat ook. RibbonWood heeft voor deze doe het zelf verandermanagers een aantal instrumenten die behulpzaam kunnen zijn.

Een aanpak: Verandermanagement 10S

Om te beginnen wilt u vaststellen hoe u het probleem gaat aanpakken. Onze best practices kunnen hierin helpen. Deze zijn vastgelegd in Verandermanagement 10S. Als u op de link drukt krijgt u in een nieuwe pagina een korte samenvatting te zien. Onderop de pagina staat de link naar de pdf versie van Verandermanagement 10S. 10S staat overigens voor de 10 stappen waar de aanpak uit bestaat. Wij zijn erin geslaagd de aanpak voor verandering eenvoudig te maken, slechts 10 stappen. Dit wil overigens niet zeggen dat verandering zelf eenvoudig is. Meestal is dat niet het geval.
Verandermanagement 10S is gratis te downloaden en te gebruiken. Handig om te weten is dat de principes (in het document: 'Basisvoorwaarden') het belangrijkst zijn. Wat ons betreft moet daaraan voldaan worden voor elke succesvolle verandering. Het model is vervolgens een uitwerking daarvan. U kunt dit tunen naar uw organisatie.

Risico-analyse/ bepalen complexiteit

Het kan handig zijn om vooraf (en op regelmatige momenten tussentijds) vast te stellen waar de complexiteit (vaak risico's) zitten. Het geeft u de gelegenheid te anticiperen. Lees meer over deze risico-analyse.

PPA gedragsanalyse

Verder zou u kunnen willen vaststellen of alle mensen in uw organisatie(eenheid) ook in hun kracht staan. Eén van de middelen die u daarvoor gebruikt kan worden is de Persoonlijke Profiel Analyse (ook bekend als DISC). Hierdoor krijgen individuen meer inzicht krijgen in zichzelf en de mogelijkheden. De conclusies uit deze individuele analyse kunnen gebruikt worden op teamniveau om te werken aan verdere teamontwikkeling. Een PPA analyse moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd deskundige.

Masterclass Veranderkunde

Misschien vindt u het prettig om vooraf bijgepraat te worden op de laatste inzichten in Verandermanagement. Wat zeggen de goeroes? Maar dan ook: Hoe vertaal ik al deze inzichten naar een voor mij werkbare aanpak?
In slechts drie dagdelen praten we u bij met de nieuwste inzichten op verandergebied. We vertalen dit met u naar een praktische aanpak voor gedragsverandering (of verandering in het algemeen) voor uw organisatie. Wij maken deze inzichten praktisch door uw eigen cases  te verwerken in de Masterclass.
Lees eventueel meer op Masterclass Veranderkunde.

Coaching en sparren

Ok. U bent gestart. Maar zoals gezegd: Veranderen is lastig. Iedereen komt op enig moment voor lastige uitdagingen te staan. Hoe gaat u daarmee om? Niet altijd vindt u om allerlei redenen daarvoor intern een goed klankbord. Dan kunt u sparren met een professional. Wij helpen u graag verder. Dit kan op basis van één enkele afspraak, maar soms is een abonnement het meest geschikt. Het eerste gesprek met een nieuwe relatie bieden wij gratis aan.

Hoe verder?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met RibbonWood via +31 35 6315925 of mail naar info@ribbonwoodconsultancy.com.