Verandermanagement


RibbonWood is een veranderbedrijf

Dit omvat zaken als transities, reorganisaties, organisatieontwikkeling, organisatieverandering, coaching, of voortdurend verbeteren. U heeft al veel bereikt, maar u wilt nog beter, doelen realiseren. Ribbonwood is  een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in verandermanagement. Het is ons doel onze klanten nog succesvoller te maken. RibbonWood is opgericht in 2009.

RibbonWood. Implementeert.

Verandermanagement

De term die de markt herkent is ‘verandermanagement’ of de Engelse variant ‘change management’. Toch is ‘verbetermanagement’ een term die, wat ons betreft, beter de lading dekt. Daarom wordt de term hier eenmalig toegelicht, om vervolgens tot maar aan te sluiten bij het in de markt veel gangbaardere begrip ‘verandermanagement’.

Bedrijven leveren producten en services. Als ze dat enige tijd doen worden ze er in de regel steeds beter in. In ieder geval zodanig dat er geld mee verdiend wordt. Zo’n bedrijf wil je niet veranderen. Nee, er is gekozen voor de richting en inrichting van het bedrijf omdat dat gewenst  was. Dat verander je niet, dat houd je vast!

Wel willen bedrijven succesvol zijn, goede rendementen halen. Om dat te kunnen doen zullen bedrijven alert moeten blijven op de ontwikkelingen in de markt en voortdurend anticiperen. Nóg beter worden. Het gaat dus om voortdurend verbeteren. Of het nu gaat om een ingewikkelde transitie, reorganisatie, organisatieontwikkeling, organisatieverandering of coaching.

Onze producten en diensten

RibbonWood levert consultancy & management diensten en training op het gebied van verandermanagement.

Verandermanagement 10S is onze eigen aanpak voor verandermanagement gebaseerd op best practices. Uniek, praktisch, visueel en agile.

Als er plekken vrij vallen in bijvoorbeeld een reorganisatie dan levert RibbonWood Interim-management. Onze interim-managers hebben allemaal aantoonbare affiniteit met veranderen. U kunt deze capaciteit dus ook inzetten om tijdelijk een andere impuls aan uw organisatie te geven.

Programmamanagement is het realiseren van vaak complexere doelen. Een verandering is per definitie zo’n complex doel, maar ook het realiseren van strategie; of het ombuigen van de organisatie naar een resultaatgerichte houding.

Interne communicatie kan natuurlijk niet ontbreken in onze dienstverlening. Goede interne, maar soms ook externe, communicatie is cruciaal voor het succes van verandertrajecten.

Gedragsverandering is vrijwel altijd onderdeel van verandertrajecten. Juist onze Verandermanagement 10S aanpak biedt goede handvatten als dat uw doel is.

Coaching en training. Hoe zorgt u ervoor dat de teams en mensen groeien in kennis en competenties? RibbonWood biedt coaching en training aan als onderdeel van haar veranderaanpak. Eén aanpak voor het beste resultaat.

Detachering. Bij voorkeur levert RibbonWood oplossingen voor uw verandervraagstuk. Juist daarin kunnen wij onze meerwaarde bewijzen. Maar soms heeft u al het één en ander ingericht en zoekt u gewoon een goede verandermanager, -consultant, of LEAN specialist die u kan helpen bij uw vraagstuk.

RibbonWood is een verbeterbedrijf. Het is ons doel onze klant succesvol te maken bij het doorvoeren van verbeteringen. Alle bovenstaande dienstverlening is daarmee voor zowel korte als langere termijn te boeken. Of het nu gaat om een adviesgesprek; een enkele workshop; of een compleet veranderprogramma.

Meer weten over Verbetermanagement? Mail naar info@ribbonwoodconsultancy.com