Masterclass Verandermanagement


Leer in onze Masterclass hoe je de ontwikkeling van je organisatie of team effectief aanpakt.

RibbonWood is primair een concultancybureau. Vanuit deze praktijkervaring bieden we als enige training de RibbonWood Masterclass Veranderkunde. Je docenten zijn daarmee mensen uit de praktijk. De Masterclass wordt verder beschreven op de site van het Change Management Framework. Daar kun je ook meer lezen, onze referenties bekijken en direct inschrijven. Op deze pagina enige korte highlights.

Verandering in onze omgeving is aan de orde van de dag en grijpt steeds sneller om zich heen. Stilstand is achteruitgang. Ouderwetse structuren met hiërarchisch management, control structuren werken niet meer. Het moet dus anders, maar hoe pak je het aan?

We kunnen veel leren van de huidige ontwikkelingen rondom Agile/ Lean met de Tribes, Squads, Chapters, Guilds. Het is logisch zoveel mogelijk te delegeren naar de werkvloer. Dat leidt tot de zelfsturende teams, meer flexibiliteit, meer energie en een betere organisatie. Maar hoe ga je dan om met leiderschap? Hoe transformeer je van de huidige naar de nieuwe manier? En deze ontwikkeling staat natuurlijk niet op zichzelf. Je wilt als organisatie terechtkomen in een flow waarin je de organisatie zich van onderuit blijft verbeteren waarbij ook nieuwe uitdagingen steeds beter worden opgepakt.

De RibbonWood Masterclass helpt je met het vinden van antwoorden op bovenstaande vragen.

Voor het concept van onze Masterclass hebben we goed geluisterd naar de behoefte uit de markt.

  • De Masterclass is relatief kort. Slechts 4 dagdelen;
  • Gebaseerd op de praktijk. De basis wordt gevormd door de cases die de deelnemers zelf inbrengen;
  • Toch met voldoende diepgang. Vanuit de theorie worden de cases vanuit meerdere kanten belicht;
  • Agile Veranderen. De Masterclass is niet alleen praktisch doordat deze gebaseerd is op de praktijk van de deelnemers, maar ook doordat we een aanpak bieden waarmee je direct aan de slag kunt.