Individuele coaching


Waarom gaat het niet zoals u dat wilt?

Soms zou je wel eens in de spiegel willen kijken; willen weten waarom je vastloopt. Soms is er behoefte aan iemand buiten je eigen organisatie om je verder kan helpen. Vaak wordt dit geïnitieerd vanuit een bepaalde verandering. Vanuit de organisatie, of vanuit jezelf, vanuit de behoefte aan verdere ontwikkeling. Als dat het geval is kan individuele coaching misschien wel wat voor jou zijn.

Doel

Het doel van individuele coaching is het helpen van een individu in zijn of haar ontwikkeling.

Resultaat

Aan het einde van het coachtraject:

  • heeft u extern kunnen toetsen waar u staat in uw ontwikkeling;
  • heeft u kunnen vaststellen welke mogelijkheden voor verdere ontwikkeling u heeft;
  • heeft u handvatten aangereikt gekregen voor het zetten van vervolgstappen.

Manier van werken

Een coachtraject duurt vaak zo’n drie tot vijf gesprekken. Dit zijn altijd vertrouwelijke gesprekken. Het is aan u wat u van deze gesprekken wilt delen met uw werkgever. U wordt, na de intake, altijd gekoppeld aan één coach.

Naast gesprekken over uw mogelijkheden, blokkades en wensen zal de coach u desgewenst ook de mogelijkheid bieden te oefenen met nieuw gedrag. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u, als manager, beter wilt worden in het brengen van slechts nieuws. Dan kan het prettig zijn dit eerst te oefenen in een veilige omgeving voordat u dat in de praktijk toe zult passen.

Een andere mogelijkheid om een goed inzicht te verkrijgen in uw voorkeuren door middel van een MDI analyse. Dit is een gedrags-/ drijfveren analyse waarmee, als hulpmiddel, vastgesteld kan worden of uw gedragsvoorkeuren passen bij de huidige of gewenste rol of positie in de organisatie.

RibbonWood werkt met ervaren en gecertificeerde coaches.

Meer weten?

Mail naar info@ribbonwoodconsultancy.com.