Impressie RibbonWood agile safari bij KPN Adam


14 - Februari 2018

Op donderdag 8 februari waren we met RibbonWood op bezoek bij KPN voor een "agile safari". Zie de clip (rechts) bij dit bericht voor een impressie van deze inspirerende sessie.

Agile (wendbaar) is een manier van organiseren: kleiner, meer klantgericht met zo weinig mogelijk papier. KPN heeft daar sinds 2013 ervaring mee opgedaan met mooie resultaten op het gebied van kwaliteit, klanttevredenheid, productiviteit en kostenbesparing. Femmeke Ruisch (partner bij RibbonWood) heeft als VP Human Resources bij KPN gewerkt en had haar ex collega's gevraagd of we een keer langs konden komen met een aantal relaties.

Na een welkom door Kees Lindhout (oprichter van RibbonWood) en een introductie door KPN (Technium) bezochten we de werkvloer. Daar hadden we een levendige discussie voor, tijdens en na de borrel :). Er waren interessante vragen vanuit de RibbonWood relaties met toelichting door KPN en de RibbonWood veranderpraktijk. Voor herhaling vatbaar!

Omdat we te gast waren vroegen we geen commerciele bijdrage maar een gift van E95,- pp per RibbonWood relatie voor het goede doel Klassecontact van KPN. Waarmee zieke kinderen toch aan onderwijs kunnen deelnemen.

Meer weten? Check het diepte interview met Bouke Hoving op deze site (zie link rechts van dit bericht) over de simplificatie en innovatie transformatie van KPN. Waarvan het agile en zelfsturend werken in Adam onderdeel is. 

Naar het overzicht