Blog


Onze blog is een open discussieplatform over het onderwerp verandermanagement.


17 nov

Gastblog Eric Sommer: Zorgaanbieders en -verzekeraars: nieuwe machtsbalans?


Eric Sommer

Zorgverleners vinden dat de verzekeraars in het nieuwe zorgstelsel teveel macht hebben gekregen. Contracten die zorgverzekeraars voorleggen worden gezien als wurgcontracten.

In deze gastblog van auteur Eric Sommer wordt het standpunt van de zorgverleners toegelicht. Eric gaat ondertussen het standpunt van de verzekeraars inventariseren en hoopt daar binnenkort over te publiceren.

Lees meer
10 okt

Huisartsen en verzekeraars: het roer gaat om


Het roer moet om

Gastblog: Eric Sommer

Groot en positief nieuws maandag 5 oktober: huisartsen krijgen het roer om. Meer balans in de machtsverhouding tussen huisartsen en zorgverzekeraars. Minder bureaucratische rompslomp en huisartsen mogen voortaan gezamenlijk onderhandelen met de verzekeraars, zonder dat kartelwaakhond ACM ze op de nek springt.

Lees meer
24 apr

Vertrouwen: Ruzie Telegraaf om reorganisatieplan


TMG

MT.nl publiceerde recent een mooi artikel over de ruzie bij de Telegraaf. De gebeurtenis gaat in de kern over een scherp verschil van inzicht tussen de investeerders en de redactie over hoe te organiseren. Duidelijk is dat goed overleg en vertrouwen in elkaar volledig ontbreekt, maar dat ze elkaar wel keihard nodig hebben om succes te bereiken.

Lees meer
16 mei

Houden van verandering


ribbonwood-kun-je-houden-van-verandering.jpg

Kun je houden van verandering? Ik ben afgelopen dinsdag bij MBAineendag geweest van Tiggelaar. In de middag belde Kenneth Blanchet in (van o.a. One Minute Manager). Was op zich een boeiende sessie, maar wat me daar vooral intrigeerde waren de vragen vanuit het publiek. Eén daarvan was: "Kun je er…

Lees meer