Blog


Onze blog is een open discussieplatform over het onderwerp verandermanagement.


09 dec

Wat is Change Management?


dubbelloops2

Verandering grijpt om zich heen. Niet in de laatste plaats om sneller, beter, leniger te organiseren. We grijpen daarbij naar agile, lean, e.a. Er moet iets veranderen. En toch, als ik het heb over veranderen, kijken mensen me soms wat glazig aan, en zeker niet onterecht. Veranderen, en dan specifiek 'Change Management' (of Veranderkunde, Verandermanagement, Transformatie) is een breed begrip en wat bedoelen we hier nu precies mee?

Lees meer
27 jul

Opnamedag voor RTLZ


RTLZ Regie van Kwaliteit

Vandaag opnamedag voor RTLZ ondernemerszaken. RibbonWood schrijft als één van de auteurs mee in het boek 'Kracht zonder Macht', met als subtitel 'in 6 principes een optimale ketenregie'

Lees meer
08 apr

6 Principes voor succesvol verandermanagement


Visie

Nagenoeg elke organisatie is wel bezig met (gedrags)verandering. RibbonWood heeft hiervoor een best practices framework: Verandermanagement 10S. Dit framework is een uitwerking van 6 principes, 6 principes die wat ons betreft van wezenlijk belang zijn voor het succesvol realiseren van verandering.

Lees meer
23 jan

Reacties op de verandermanagement blog


Beste lezers, een 'technisch' bericht.

De blog van RibbonWood is bedoeld om een goede interactie met de lezers aan te gaan. Dan wordt het pas echt leuk. Ik leer dan ook weer van de meningen. Ik heb net kunnen constateren dat er reacties waren. Fantastisch! Dank voor jullie reacties.

Lees meer