Blog


Onze blog is een open discussieplatform over het onderwerp verandermanagement.


18 nov

Angst voor verandering - Tip innovatie


blubber

In mijn vorige blog Angst voor verandering gaf ik aan dat volgens mij succesvol verandermanagement neerkomt op drie dingen: (1) een goed waarnemingsvermogen en de kunst daar wat mee te doen; (2) een organisatie die in staat is goed te veranderen; (3) een goed veranderproces. Vandaag over het waarnemingsvermogen.

Lees meer
17 nov

Gastblog Eric Sommer: Zorgaanbieders en -verzekeraars: nieuwe machtsbalans?


Eric Sommer

Zorgverleners vinden dat de verzekeraars in het nieuwe zorgstelsel teveel macht hebben gekregen. Contracten die zorgverzekeraars voorleggen worden gezien als wurgcontracten.

In deze gastblog van auteur Eric Sommer wordt het standpunt van de zorgverleners toegelicht. Eric gaat ondertussen het standpunt van de verzekeraars inventariseren en hoopt daar binnenkort over te publiceren.

Lees meer
10 okt

Huisartsen en verzekeraars: het roer gaat om


Het roer moet om

Gastblog: Eric Sommer

Groot en positief nieuws maandag 5 oktober: huisartsen krijgen het roer om. Meer balans in de machtsverhouding tussen huisartsen en zorgverzekeraars. Minder bureaucratische rompslomp en huisartsen mogen voortaan gezamenlijk onderhandelen met de verzekeraars, zonder dat kartelwaakhond ACM ze op de nek springt.

Lees meer
24 apr

Vertrouwen: Ruzie Telegraaf om reorganisatieplan


TMG

MT.nl publiceerde recent een mooi artikel over de ruzie bij de Telegraaf. De gebeurtenis gaat in de kern over een scherp verschil van inzicht tussen de investeerders en de redactie over hoe te organiseren. Duidelijk is dat goed overleg en vertrouwen in elkaar volledig ontbreekt, maar dat ze elkaar wel keihard nodig hebben om succes te bereiken.

Lees meer