Blog


Onze blog is een open discussieplatform over het onderwerp verandermanagement.


19 sep

De fluïde organisatie (10): het einde van de organisatie?


Ambachtslieden

De Stichting NBO (Niet Bestaande Organisatie) is veranderd van een rigide organisatie naar een flexibele, meebewegende en dus fluïde samenwerkingsvorm. In de negen voorgaande episodes beschreef directeur Henk hoe dat gegaan is. En dat zijn nog maar de eerste stappen in de richting van nog verdergaande instabiliteit (een woord met een negatieve connotatie, maar hier in positieve zin gebruikt). De ontwikkeling van de stichting zal doorgaan op de ingeslagen weg.

Lees meer
15 sep

De fluïde organisatie (9): het einde van de organisatie?


economische-ontwikkelingen-in-2015

Henk zit vandaag echt op z’n praatstoel. We hebben het over de maatschappelijke relevantie van fluïde organisaties. Na de vorige acht inhoudelijke en toch wat meer concrete bespiegelingen over de fluïditeit van zijn stichting NBO, is het gesprek nu wat abstracter. De wereldverbeteraar in Henk zit nu tegenover me.

Lees meer
08 sep

De fluïde organisatie (8): het einde van de organisatie?


10s

Ik zit aan tafel met Henk en Jelle, de adviseur. Henk geeft Jelle het woord: “de aanpak van het veranderproces is helemaal Jelle’s pakkie-an geweest. Hij kan dan ook het beste uitleggen hoe hij de methodiek van het Change Management Framework (CMFW.nl) heeft toegepast op de praktijk van onze stichting.”

Lees meer
30 aug

De fluïde organisatie (7): het einde van de organisatie?


Leeuw

Uit eigen ervaring weet ik dat veranderprocessen nooit gaan zoals gepland. Dat is eigenlijk de enige zekerheid die er is. Ik ben benieuwd waar Henk tegenaan is gelopen bij de implementatie van alle vernieuwingen om zijn organisatie fluïde te maken. Wat waren de faalfactoren, waar kunnen we van leren voor een volgende keer?

Lees meer