RibbonWood lanceert het Change Management Framework


19 februari 2016
Categoriën: Succesvol veranderen, Inspireren

RibbonWood heeft recent het Change Management Framework gelanceerd. Zie daarvoor de website www.cmfw.nl. Het CMFW is een good practices framework en kennisplatform voor succesvol verandermanagement.

Een open framework

We hebben goed geluisterd naar de behoefte in de markt als bedrijven willen veranderen. Daarnaast zijn we uiteraard zeer alert op  ervaringen met het veranderen van organisaties, zowel positieve als negatieve ervaringen. We hebben goed gekeken naar wat de goeroes ervan zeggen.

Hiermee hebben we het CMFW ontwikkeld. Het CMFW biedt al heel veel. Het bestaande Verandermanagement 10s maakt hier bijvoorbeeld onderdeel van uit. Deze aanpak gaat over Agile Verandermanagement.

Blijven ontwikkelen

Toch is het CMFW niet af. Dat zal het nooit zijn. We geloven juist in het faciliteren van een open platform voor deze materie. Een open platform waardoor individuen en organisaties zich steeds kunnen verbeteren.
Belangrijk hiervoor is het kunnen uitwisselen van ervaringen. Om dit te kunnen doen is het wel handig een basiskennis te hebben van het model. Om die reden hebben we een Masterclass ontwikkeld waardoor belangstellenden zich deze kennis eigen kunnen maken.

Certificering

Na de Masterclass en het met goed gevolg doorlopen van de toetsing verkrijg je het CMFW certificaat. Je komt dan in een community die dezelfde basis heeft  en die met die basiskennis op zak ervaringen kan uitwisselen om steeds sterker te worden in het veranderen. Dit is nodig omdat we steeds sneller moeten reageren op de veranderende wereld om ons heen.

Overtuigingen

Dit framework is gestoeld op een tweetal overtuigingen, te weten:

  • Gedragsgestuurde verandering
    De mens is de meest bepalende factor is in organisaties. Om die reden is veranderen op basis van gedragsbeïnvloeding de meest effectieve manier om veranderdoelen te bereiken;
  • Holistisch veranderen
    Een organisatie heeft vele facetten (gedrag, cultuur, structuur, middelen, organisatie, etc.). Al die facetten moeten goed zijn wil een verandering slagen.

Meer weten?

Kijk op www.cmfw.nlReacties


Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.