Boek launch Kracht Zonder Macht


01 december 2015
Categoriën: Succesvol veranderen, Regievoering

Boek launch Kracht zonder macht

Nog negen nachtjes slapen en dan is het zover. De boek launch van Kracht zonder machtKracht zonder macht gaat over het overwinnen in de concurrentiestrijd door als beste de samenwerking in de keten te organiseren.

Waardeketens

In relatief korte tijd zijn bedrijven zich namelijk gaan organiseren in ketens. Deze beweging was en is logisch. Er zijn partijen die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderdelen van de keten, zoals het beheren van IT hardware, of het maken van chipkaarten, of het printen van salarisstrookjes, etc. Deze gespecialiseerde partijen kunnen het veelal beter en goedkoper.

Deze problematiek beperkt zich overigens niet alleen tot ketens die organisatiegrenzen overschrijden. Ook binnen organisaties zien we soortgelijke waardeketens.

Afhankelijkheid van de ander

Door het organiseren in waardeketens ontstaat er  afhankelijkheid van die ander, vaak: van vele anderen. Vervolgens komt er meer druk vanuit de markt om producten en diensten op en hoger niveau aan te bieden en is de markt veel bewegelijker geworden. Ketens moeten dus goed performanen en goed aanpasbaar zijn.

Dat blijkt dan in veel gevallen zeer lastig. Niemand heeft echt het overzicht en weet hoe de keten werkt. Niemand heeft de hiërarchische macht over de keten en aanpassen van de keten kost geld. Wie gaat dat betalen? Er liggen veel voetangels en klemmen op weg naar een maximale ketenperformance. 

Over Kracht zonder macht

Deze en andere gerelateerde zaken zijn uitgewerkt in Kracht zonder macht. Kracht zonder macht is een echt doe boek. Het biedt een aanpak, concrete tips, suggesties, cases en templates. Met Kracht zonder macht kunt u direct aan de slag. Op de website (www.ketenregie.info) bieden we nog allerlei aanvullende materialen aan. Kracht zonder macht weet als eerste boek een verbinding te maken tussen de vakgebieden ketenregie, kwaliteitszorg en verandermanagement waarmee u in staat wordt gesteld een optimale ketenregie in te richten en zo succesvoller te worden dan de concurrentie.

Kracht zonder macht wordt uitgegeven door Futuro en is vanaf 3 december te koop op managementboek, bol.com en uiteraard ook de reguliere boekhandel.

 Reacties


Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.