Terugkijken op geslaagd innovatie seminar


25 september 2015
Categorie: Seminar

Afgelopen donderdag 24 september organiseerde RibbonWood het seminar: Disruptive Change. Gerard Scheenstra, beroepsinnovator, nam ons mee in de wereld van innovatie. Naast Gerard verzorgde Andy Lo Tam Loi (thecrib.nl) de grafische representatie. Beide heren wisten zo een uitstekend seminar neer te zetten met een hoge waardering.

Innovatie is noodzakelijk

Over de noodzaak om te innoveren, de manieren waarop dat te doen, welke blokkades je onderweg kunt tegenkomen. Vaak stuiten echt innoverende ideeën tegen het gevestigde systeem. Daardoor komen meeste bedrijven niet tot echte innovatie.
Een oplossing kan zijn de innovatie geheel buiten de gevestigde orde te plaatsen. Waar sommige bedrijven ook wel mee experimenteren.

Naast bovenstaande was Gerard's bijdrage misschien nog wel het meest gericht op de manier van denken. Het loslaten, ook bij jezelf, van belemmeringen door voortdurend de vraag te stellen wat ons tegenhoudt.

Innovatieworkshop

Na de inleiding doken we in de innovatieworkshop van Gerard. Een half uur concreet bezig met het bedenken van leuke en passende innovaties. Tegelijkertijd ook heel praktisch. Binnen een half uur moest er een voorstel gepresenteerd worden aan potentiële sponsoren.

Waardering

De deelnemers waardeerden dit seminar met een 8.

Dank

RibbonWood wil via deze weg iedereen bedanken die eraan heeft bijgedragen dit seminar tot een succes te maken.Reacties


Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.