Nieuw filmpje 10S


19 augustus 2015
Categoriën: Veranderen van gedrag, Succesvol veranderen

De kracht van het schetsen.

Ik ben in de afgelopen tijd steeds meer gaan geloven in de kracht van het schetsen. Dit betekent af van de traditionele PowerPoints. Ik vraag me altijd af wat mensen onthouden als je een powerpoint voor ze afdraait. Of, in een betere variant, gebruikt als achtergrond voor een goede discussie.

Actiever betrokken publiek

In ieder geval merk ik dat het publiek veel en veel beter betrokken is als zaken live geschetst worden. We willen verhalen horen, en die mogen dan best ondersteund worden met een leuke interactieve schets.

Dit geldt voor presentaties/ discussies waarbij je het publiek direct voor je ziet, maar geldt natuurlijk ook voor het online publiek. Om dit in de praktijk te vertalen heb ik vier maanden terug ons eerste YouTube filmpje gelanceerd over onze veranderaanpak, 10S. Dit was een eerste experiment, gemaakt met White Board, Voice-over, iPhone en iMovie. 

Handig tooltje

Voor één van mijn opdrachten heb ik dit middel mogen inzetten en heb toen een tool ontdekt wat dit heel goed faciliteert: VideoScribe. Ik heb daarom een update van het 10S filmpje gemaakt in dit tool.

 

 Reacties


Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.