Top10 Citaten Verandermanagement


20 mei 2015
Categorie: Succesvol veranderen

Ik dacht ik begin een top10 van citaten in het verandermanagement. Ik ben dan op zoek naar de 10 beste citaten. 'Beste' wordt dan gerelateerd aan de mate waarmee ze de spijker precies op de kop slaan.

Ik wilde openenen met de eerste twee, nog zonder een specifieke rangorde aan te duiden.

  1. Van gepraat gaat de rijst niet koken (oud Chinees gezegde).
  2. Je moet zaken zo eenvoudig mogelijk voorstellen, maar niet eenvoudiger dan dat (Einstein).

Een citaat staat wat mij betreft niet zomaar op zichzelf. Naast dat ze vaak grappig zijn merk ik ook dat ze wel kunnen werken als 'argument' in een wat langer lopende discussie. Een citaat heeft een soort eeuwigheidswaarde, komt vaak uit een cultuur of van een belangrijk persoon en is daarmee meer waar dan de woorden van een gewone sterveling.

Een citaat kun je dus inzetten om anderen te overtuigen. En discussies voeren, coalities vormen, overtuigen is iets wat zeker een onderdeel is van succesvol verandermanagement.

Ik sta open voor jullie suggesties, opmerkingen en commentaar.

 Reacties


Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.