Wereldrecords lopen is een eitje vergeleken bij ondernemen


06 januari 2015
Categorie: Ondernemerschap

'Wereldrecords lopen is een eitje vergeleken bij ondernemen'

Gelezen op fd.nl. 'Wereldrecords lopen is een eitje vergeleken bij ondernemen'. Tenminste, volgens Haile Gebrselassie (1973). Ethiopisch atleet. Hij wordt door velen beschouwd als één van de grootste langeafstandslopers aller tijden.

Hij werd twee maal olympisch kampioen en negenmaal wereldkampioen. In totaal nam hij vier keer deel aan de Olympische Spelen en won hierbij twee gouden medailles. Hij was van 2007 tot 2011 wereldrecordhouder op de marathon.

Haile Gebrselassie is ondernemer in vastgoed, hotels, mijnindustrie, koffie en auto's. Hij beschouwt het ondernemen in Ethiopië als lood- en loodzwaar. De man traint van 5.00 tot 8.00 en start om 9.00 met zijn kantoordag. ("dan begint het zware deel").

Hij herinvesteerde alles, men zegt dat hij een jaaromzet heeft van $100 miljoen. Hij is en blijft bescheiden. Vindt dat je als ondernemer gewoon je gezond boeren verstand moet gebruiken.

Zijn advies om gezond te blijven? 'Zweten'. Aan het einde van de dag duikt hij het fitness centrum in en sport de stress van zich af.Reacties


1 reactie(s) op dit bericht

Johnd411

12 januari 2015
Very nice post. I certainly appreciate this website.

Beantwoorden

Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.