Manager reden om van baan te veranderen


09 december 2014
Categorie: Medewerkerstevredenheid

Kwaliteit manager

Gelezen op nu.nl. "Een op de drie respondenten wil onmiddellijk ontslag nemen bij de huidige werkgevers als er gegarandeerd wordt dat op de nieuwe werkplek samengewerkt kan worden met een betere manager."

Dat is best een ruige uitspraak, maar stemt overeen met mijn waarneming uit de praktijk. Goed managen is gewoon een lastig vak. Goede managers kunnen echt het verschil maken. Een enkele training helpt dan ook vaak niet. Je moet het leuk vinden om met mensen om te kunnen gaan. Je mag best hard zijn bij tijd en wijle, als je maar duidelijk bent. Altijd hard zijn is ook weer niet de bedoeling. Op de juiste momenten compassie tonen kan ook geen kwaad. Dit soort zaken kan haast niet aangeleerd worden. Wat mij betreft moeten dit soort zaken als in je persoonsstructuur ingebakken zitten. Door training, bij voorkeur coaching kun je dit wel nog verder ontwikkelen.

In verandertrajecten is goed te zien dat goede managers zich ook opstellen als echte leiders en hun team kunnen enthousiasmeren en meenemen in de beweging die gemaakt moet worden. Reacties


Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.