Verandermanagement 10S is cyclisch


17 november 2014

Verandermanagement 10S: Model update

RibbonWood heeft haar eigen veranderaanpak: Verandermanagement 10S. Dit is een verzameling Best Practices in verandermanagement én geïnspireerd door Kotter, Covey, Scrum, Lean, MSP e.a. Het model is cyclisch en faciliteert zowel bottom-up veranderen als top-down sturing; maken én groeien.

De update bestaat uit:

  • een nieuwe afbeelding die het cyclische beter tot zijn recht laat komen;
  • een paragraaf over het kleurenmodel van de Caluwé. Dit omdat dit kleurenmodel nuttige perspectieven geeft op het onderwerp veranderen. In deze paragraaf wordt de verbinding gelegd tussen de verschillen Caluwé perspectieven en het 10S model.
  • Een paragraaf over omgaan met weerstand.

Als je meer wilt weten over Verandermanagement 10S volg dan de link, of download meteen het Verandermanagement 10S document.Reacties


1 reactie(s) op dit bericht

f.f.achterberg

21 november 2014
Je snapt dat de Caluwe mij sympathiek is, en dat ik in zijn model vooral opteer voor prioritering groen en wit, waarna faciliterend blauw en geel waar nodig. Mijn start zou dus in een cyclus die loop hebben. de acties groen en wit leiden dan automatisch tot tijdelijke arrangementen blauw en geel. Het cyclische spreekt mij aan omdat ik theoretisch en praktisch uitga van 'levenlang' leren, door de loopbaan heen: van ultrakorte cycli tot aan trage grote cycli, elk met een eigen besturing en doel.

Beantwoorden

Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.