BV Nederland Ondernemend? Scherpe veranderinzichten?


21 september 2014
Categoriën: Ondernemerschap, Leiderschap

Hoe ondernemend is BV Nederland? Allemaal bekomen van afgelopen dinsdag, prinsjesdag? Nederland is natuurlijk ook gewoon een bedrijf. Tenminste, zo zou je er naar kunnen kijken. Dan is Rutte de CEO. Is hij dan ondernemend? Hij is in ieder geval een goed debater. Drievoudig winnaar (2010, 2011, 2013).

Hij kan dus lekker praten, maar is hij met het kabinet ondernemend? Een goed bedrijf blijft reageren op de veranderende omstandigheden. Dat lijkt voor NL toch minder het geval. Onze economie krimpt (nog steeds), terwijl de ons omringende landen een voorzichtige groei laten zien. Met name de consumenten krijgen de schuld. Die zouden niet voldoende vertrouwen hebben om lekker uit te geven.

De oorzaak daarvoor ligt deels in de woningmarkt die er beduidend slechter voor staat. Ook is onze werkloosheid opgelopen. En ja, gelukkig, zegt Jeroen Dijsselbloem liften we keurig mee op het buitenland en zien we daardoor dat onze export groeit. Da's mooi natuurlijk. Een soort cadeautje. Maar wat doen we zelf om de zaken naar onze hand te zetten? Wat doen we om het consumentenvertrouwen te laten groeien? Of heb ik iets over het hoofd gezien?

Wat mij betreft zijn ze niet scherp genoeg en mogen ze nog eens terug naar de tekentafel.Reacties


Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.