Energie


21 april 2014
Categoriën: Energie, Hardlopen

Zelf ben ik een hardloper. Ik zou zeggen een leuke middencategorie. Ik train zo'n drie keer in de week en loop daarmee zo'n 60km in de week. Hardlopen maakt dat ik een goede conditie heb en ook voor anderen dingen, waaronder werk, energie heb.

Om te veranderen is energie nodig. Dit klinkt misschien heel natuurkundig of misschien zelfs zweverig, maar is het niet. Als je bij aanvang van de geplande verandering een mooi veranderverhaal communiceert dan kan dat de energie doen toenemen. Als je daarbij in staat bent om het gevoel voor urgentie over te brengen lukt dat helemaal goed. Maar ook op kleinere schaal werkt dat. Een simpele deadline voor een (tussen)deliverable kan al wonderen doen.

Ik durf het zelfs zo te zeggen: Zonder toegevoegde energie gaat een verandering niet lukken (tenzij je daar 10 jaar de tijd voor wilt uitrekken, maar dat kan vandaag de dag niet meer denk ik).Reacties


1 reactie(s) op dit bericht

binnert

21 april 2014
Mooi vergelijk Kees! Het laatste jaar ben ik veel meer aan het sporten geslagen en ik kan inderdaad beamen dat het energie geeft ook al kost het trainen ook energie! Terecht zeg je dat je er niet 10 jaar over kunt doen, Nederland moet het hebben van kennis en dienstverlening. In die sectoren is het aanpassen aan de (steeds sneller) veranderende markt essentieel! Management dat leiderschap weet te tonen zal veel kunnen bereiken!

Beantwoorden

Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.