Veranderverhalen


11 april 2014
Categoriën: Inspireren, Veranderverhalen

De site heet veranderverhalen.com.

Eén van de ingrediënten voor een succesvol veranderen is een goed veranderverhaal. We doen dat namelijk al jaren lang, dat verhalen vertellen tegen elkaar. We zijn het gewend, het zit diep in onze genen. Een goed veranderverhaal inspireert en motiveert. Kan vertellen waarom andere zaken van je verwacht worden dan voorheen. Mensen willen namelijk niet veranderd worden, maar wel veranderen (o.b.v. een goed verhaal van een inspirerend leider). Een goed veranderverhaal heeft daarom tenminste de volgende ingrediënten:

  • We zijn trots op wat we bereikt hebben;
  • De wereld om ons heen verandert;
  • Daarom moeten ook wij veranderen;
  • Met als doel om...

Het hoeft natuurlijk geen betoog dat bovenstaande slechts een inhoudsopgave is en dat de inhoud natuurlijk ingevuld moet worden door de leider van de verandering. Ook moet zo'n verhaal natuurlijk diverse malen worden verteld in verschillende gremia totdat iedereen het in zijn of haar bed met zijn of haar ogen dicht kan navertellen.

Ik ga komende week op zoek naar het mooiste meest inspirerende veranderverhaal. Suggesties zijn meer dan welkom. Ik zal volgende week het beste verhaal wat ik (of we) heb(heb) kunnen vinden hier publiceren.Reacties


2 reactie(s) op dit bericht

Koen

16 april 2014
The man who changed the world! Ik kan maar één man bedenken die het vertellen van verhalen tot in de puntjes beheerste. Verhalen die de hele wereld overgingen, sterker nog, vandaag de dag worden deze verhalen nog steeds verteld. Verhalen die zoveel indruk maakten bij het luisterend publiek dat er zelfs oorlogen om worden gevoerd. De man wie ik bedoel is natuurlijk: Jezus. Ik heb persoonlijk niets met welke godsdienst dan ook, maar als je naar de kerkelijke geschiedenis kijkt kunnen we niets anders dan toegeven dat mensen zoals Jezus in staat waren om complete bevolkingsgroepen achter zich te scharen. Het verhaal zelf is de laatste 2000 jaar niet heel anders geworden, maar het feit dat 2000 jaar later hetzelfde verhaal nog wel door miljoenen mensen wordt gelooft is zeer bijzonder te noemen. Misschien dat er ooit nog een man als Jezus op staat, iemand die in staat is miljoenen mensen achter zich te scharen, een verhaal te vertellen die ook weer decennia lang meegaat. Wie weet... Kees???

Beantwoorden

Koen

17 april 2014
Hier ook nog een leuk voorbeeld: https://www.linkedin.com/today/post/article/20140416221405-29200492-tweet-a-coffee-another-example-of-starbucks-brilliance?trk=tod-home-art-list-large_0

Beantwoorden

Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.