Op zoek naar de paarse krokodil - wie is creatief?


13 maart 2014
Categorie: Paarse krokodil

RibbonWood is een ondernemend consultancy bedrijf en op zoek naar haar eigen paarse krokodil. Wie kan helpen in deze zoektocht?

Die paarse krokodil was een marketingcampagne van een verzekeraar enige jaren terug. Een meisje was haar paarse krokodil  kwijt en deze lag zichtbaar achter het loket. Maar om bij de krokodil te komen moest wel eerst even een formulier ingevuld worden. Daarmee stond die krokodil symbool voor onnodige bureaucratie. Het Unique Selling Point (USP) wat deze verzekeraar naar buiten bracht was dat zij daar niet van waren (die onnodige bureaucratie). Dat was daarmee een briljante campagne. Want iedereen kende (en nog steeds) die paarse krokodil.

RibbonWood zoekt ook zoiets en vraagt hulp.

Wij zijn een veranderbedrijf. Wij helpen bedrijven van A naar B. Vaak is dit het opzetten en echt implementeren van strategie. Ons USP is dat laatste, het echt laten gebeuren van verandering. Nu zoeken we ook zo'n visueel symbool waarmee we dat beeld goed duidelijk kunnen maken aan de markt. Wie is creatief?
Reacties zijn zeer welkom. Ik ben heel benieuwd...

Kees Lindhout, RibbonWood Consultancy.Reacties


2 reactie(s) op dit bericht

Patricia

22 maart 2014
Kees, Wil graag mijn idee delen: you tube film Kitesurfer! die met kite en board bezig is met de wind en golven. Afzet, sprong en landen waarbij het gijpen - verandering van richting - een belangrijke item is! Inzicht in de omgevingselementen en daadkracht zijn hierbij o.a. nodig.

Beantwoorden

Koen

17 april 2014
Je moet een filmpje maken van een pastoor in een gewaad. Het celibataire leven, met vulpen en papier en dan liefst ook nog de Paus. Een filmpje waarin je ziet dat de paus (sinds dat video opname bestaat) met Pasen en Kerst continu hetzelfde vertelt. Dan laat je een curve zien waarin je de lijn tekent van de achterban van het katholieke geloof (de bijna verticale lijn naar beneden). Je eindigt met een appende tiener in een kort jurkje in het park met een Ipod in haar oren. En dan een spreuk... Iets van: "If you don't want to end like Them, you choose us"

Beantwoorden

Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.