De perfecte klantbeleving


19 februari 2014
Categoriën: Klantbeleving, Streven naar perfectie

Stel, je bent als bedrijf in staat je klanten perfectie te laten beleven, wat zou er dan gebeuren? Persoonlijk zou ik er erg door geraakt zijn en graag weer terug komen bij dat bedrijf of die leverancier.

Veranderen is toch ook (misschien vooral wel) reageren op de markt. Je klanten voor je winnen. Een goede klantbeleving hoort daarbij.

Laatst had ik zo'n ervaring. Eten bij Maxime te Den Haag.

Ik kwam aan.  De ober stond al klaar om me welkom te heten, niet te vroeg, niet te laat.  Hij nam mijn jas aan (en motorbroek in mijn geval). Vervolgens wees hij mijn plaats. Bij de kaart gaf hij een heel heldere uitleg. Aan het eind van het diner wilde ik afrekenen. Ik hoefde niet te wachten en de rekening werd me ook niet ongevraagd opgedrongen. Eén blik naar achteren was voldoende om de ober te laten weten dat ik de rekening wilde. Ik hoefde niet druk zijn aandacht te vragen, te wenken. Nee, hij was zelf alert genoeg. Vervolgens pakte ik mijn pinpas om te betalen. Ook nu weer een zeer alerte ober. Ik hoefde weer niet te wenken of zwaaien. Niets van dat al. Hij had al gezien dat ik mijn pinpas had klaargelegd en kwam met de mobiele pinautomaat.

Tenslotte ronde hij het nog perfect af door alert te zijn op het moment van opstaan. Ook nu weer kwam hij precies goed getimed met mijn jas en motorbroek. Daarbij was het eten ook nog eens ontzettend goed. Ik kom graag nog eens terug.

Wat als alle klantbeleving nu eens zo geregeld was?Reacties


1 reactie(s) op dit bericht

Koen

19 februari 2014
Ik heb dit mogen meemaken in Zwolle, bij De Librije... Wauw, wat een ervaring. Nu mijn vraag: waarom zien we dit in de horeca wel gebeuren en in andere organisaties zo goed als niet?! Ik denk dat het door het persoonlijke contact komt, in de zorg is het ook een ding! Klantenkring... Misschien kunnen we van deze sectoren in dit geval iets leren!!!

Beantwoorden

Replay Reactie

Anuleren replay

Laat een reactie achter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Verplicht*

** Verplicht, wordt nergens getoond.