Blog


Onze blog is een open discussieplatform over het onderwerp verandermanagement.


07 nov

Even voorstellen/persoonlijke transformatie


Foto fem

Sinds september ben ik als associate partner begonnen bij RibbonWood.

Ik heb gewerkt als HR leider in meerdere sectoren bij bedrijven zoals SHV, GrandVision en KPN. Van oorsprong ben ik een organisatie adviseur (PWC). 

Lees meer
07 nov

Heb jij ook wel eens het gevoel dat één van je handen niet genoeg mag schrijven?


plaatje LIartikelBouke/KPNRWsite

Heb jij ook wel eens het gevoel dat één van je handen niet genoeg mag schrijven? Dan heb je waarschijnlijk last van frictie doordat je verschillende dingen moet doen die om een andere aanpak en stijl vragen. Dat voelt vreemd maar is niet raar om mee te maken. Integendeel, het zal in de toekomst alleen nog maar meer voorkomen. Dit staat bekend als “ambidexterity"...

Lees meer
07 nov

Leiderschap en change lessen bij transformaties


Organizational Ambidexterity

RibbonWood is recent een interview reeks gestart op het gebied van “ambidextrous” organizations. Hoe ga je om met grote transformaties in één bedrijf die om ander leiderschap en besturing vragen? Lees hier het eerste interview in de reeks met Bouke Hoving (EVP networks & IT van KPN) over de simplificatie en innovatie transformatie bij KPN. Het bevat interessante resultaten en leiderschapslessen voor komende veranderingen bij KPN en andere organisaties. Hierbij is ook het change management framework (10S) gebruikt.

Lees meer
09 dec

Wat is Change Management?


dubbelloops2

Verandering grijpt om zich heen. Niet in de laatste plaats om sneller, beter, leniger te organiseren. We grijpen daarbij naar agile, lean, e.a. Er moet iets veranderen. En toch, als ik het heb over veranderen, kijken mensen me soms wat glazig aan, en zeker niet onterecht. Veranderen, en dan specifiek 'Change Management' (of Veranderkunde, Verandermanagement, Transformatie) is een breed begrip en wat bedoelen we hier nu precies mee?

Lees meer