Blog


Onze blog is een open discussieplatform over het onderwerp verandermanagement.


09 dec

Wat is Change Management?


dubbelloops2

Verandering grijpt om zich heen. Niet in de laatste plaats om sneller, beter, leniger te organiseren. We grijpen daarbij naar agile, lean, e.a. Er moet iets veranderen. En toch, als ik het heb over veranderen, kijken mensen me soms wat glazig aan, en zeker niet onterecht. Veranderen, en dan specifiek 'Change Management' (of Veranderkunde, Verandermanagement, Transformatie) is een breed begrip en wat bedoelen we hier nu precies mee?

Lees meer
07 okt

Leiderschap en agile


indianen-leider

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Agile is geen hype. Agile is ook niet meer alleen een IT feestje. Agile is een fundamenteel andere manier van werken waarbij managementprincipes worden toegepast om organisaties wendbaarder te maken. En wendbaar worden in noodzakelijk om te kunnen blijven overleven.

Lees meer
07 okt

Leiderschap is noodzakelijk bij verandering


putin

Leiderschap bij verandering is wel een ding. Er wordt veel over geschreven. Ook veel geld aan uitgegeven aan managementtrainingen, goeroes, boeken, etc. Het is een soort permanente hype, maar toch ook niet voor niets. Een goed leider kan erg belangrijk zijn. Wat mij betreft essentieel voor verandering.

Lees meer
28 sep

Cultuur en verandering


cultuur

Oranje mensen en straten als we (misschien later) mogen meedoen met een EK of WK voetbal. Hartstikke leuk en onderdeel van onze cultuur. Maar hoe werkt dat in het bedrijfsleven?
Stel u bent lid van een managementteam en er gaat in een periode teveel mis, vooral omdat er in uw bedrijf een sterk familiaire cultuur heerst. De organisatie accepteert eigenlijk elke vraag omdat ze vinden dat het niet professioneel is om nee te zeggen. Consequentie is dan wel dat de organisatie teveel probeert te doen en lang niet alles op tijd af krijgt, of concessies moet doen aan de kwaliteit. Dit helpt de reputatie van de organisatie niet. "Dit moet anders!" besluit het MT op een mooie woensdagmiddag.

Lees meer